Olivenolje

All vår olje er kaldpresset, ekstra jomfruolje med 0 defekter som er grensen for ”extra virgin” olje på en skala fra 0-10. Oljenes smakskvaliteter bestemmes ut i fra 3 parametre; fruktighet, bitterhet og pikanthet. Her gis det også karakterer med en skala fra 1-10. Vår olivenekspert og eneste godkjente olivenoljesmaker (O.N.A.O.O) Jørgen Lund karakteriserer våre oljer under.

Olivenolje har i tusener av år vært en av de viktigste matvareproduktene og høyt verdsatt. I dag er den grundig analysert og inneholder bl.a. gunstig, enumettet fett, en rekke vitaminer, samt fenolforbindelser som er vist å ha antioksiderende, betennelsesdempende og blodproppforebyggende egenskaper.

Olivenolje absorberes 100% av kroppen og gir dermed ingen avfallsstoffer (maisolje absorberes til eksempel kun med 36%).  Den er også den beste oljen å steke med, i det hele tatt er dette et konsumprodukt som kan nytes både med velbehag og med den beste samvittighet. Våre italienske venner bruker den faktisk på samme måte som vi drikker tran, dvs. med en skje hver dag i tillegg til i rikelig monn på maten.