VIA VAI - egenimport av cashmere

Bakgrunn
Etter 9 år med egenimport av de beste økologiske matvarer fra regionen Lazio for salg i Via Italia – Mathallen og ikke minst etter å ha hatt tilhold i Italia siden 2005, så utvider Via Italia varesortimentet med en egen kleslinje – VIA VAI.

VIA VAI vil kun selge klær fra de beste italienske produsentene og i første omgang gjelder det strikkevarer til menn og damer. Produsentene kommer fra allerede etablerte kontakter i italiensk klesindustri gjennom mange år.

VIA VAIs kolleksjoner vil i første omgang skje gjennom nettverkssalg og en kombinasjon av kleskvelder med mulighet for å bestille «skreddersydde» produkter. I den anledning etablerer vi Mandagsklubben med lukket invitasjon, hvor vi presenterer vareprøver, farger og former sammen med lett bevertning i baren hos Via Italia i Mathallen.

Produsenter
Første kolleksjon kommer fra den velrenommerte Cruciani som har spesialisert seg på cashmere og de holder til i Cashmere Valley i Umbria – en høyslette i Apenninene hvor landets fremste produsenter av cashmere har sine fabrikker/spinnerier.
Cruciani startet opp i 1992 og har etablert seg i high end markedet ved å benytte seg av den beste tråden/garnet som de kjøper inn fra Cariaggi. De har egne anerkjente designere og foruten spinneriet foretar de også behandlingen av tråden i ulike stilarter som «stone washed».
Gjennom våre kontakter har vi blitt presentert ulike gensere som er fremstår som «nye» selv etter 10-25 års bruk, mao høyeste kvalitet!
Carriagi ble etablert i 1958 og har sin tråd-/garnproduksjon i Le Marche på andre siden av Apenninene. De har siden 2006 satset på bærekraftig industri og senere også økologisk produksjon gjennom sine ull og silkeprodusenter. Det samme gjelder innfargingen av tråden/garnet hvor de benytter naturlige fargestoffer.

Råvarer
Carriagi kjøper inn kun den beste kvaliteten av cashmere-ull (Capra Hircus laniger) fra geiter i Mongolia og Kina. Cashmere-ullen har, foruten en naturlig mykhet, opptil 10 ganger større isolerende egenskaper enn vanlig ull. Årsaken er at geitene lever i fjellområder med store temperaturforskjeller og dermed stort behov for å holde seg varme.
Silken kjøper de inn fra utvalgte områder i Kina hvor silkeormene fores opp på Morbær, mens øvrige råvarer er Merino ull fra New Zealand, bomull/lin fra Belize og Vikuna-ull fra høylandet i Sør-Amerika.
Kolleksjon

Cruciani
I motsetning til «vanlige» klesbutikker, har vi en avtale med Cruciani at de produserer artikler på bestilling fra VIA VAI. Det innebærer at kundene kan få nærmest en skreddersøm av produkter i et utall farger. P.t. tilbyr vi 180 ulike farger for 100% cashmere strikkevarer og 90 ulike farger i kvaliteten 70% cashmere – 30% silke. I tillegg kan man velge ulike stilarter som rund hals (høy litenkrage, v-hals, polo, zip etc.
Ved å komme til vår Mandagsklubb kan man prøve størrelser, vurdere farger og halstyper. Sjansen er stor for at man får et unikt plagg ved å velge sin ønskede kombinasjon. For ordens skyld er vi de eneste som tilbyr Cruciani for salg i Norge.
Vi har størst utvalg for herregensere, men også ulike damemodeller, skjerf/luer. Normal leveringstid på bestilte varer er 4-6 uker.

VIA VAI
Denne gangen har vi tatt inn vår prøvekolleksjon fra Cruciani med utvalgte herre gensere i kvalitet 70% cashmere og 30% silke. Denne kvaliteten gir en tynn, elegant genser som likevel er varm. Den passer like godt på kontoret som til pent fritidsbruk. Foruten den varmende og myke cashmere-kvaliteten, får genseren en glatt og skinnende følelse gjennom å bruke silke sammen med ullen som garn.
For damer har vi fått bestilt en spesialkolleksjon av eksklusive halvlange cardigans/jakker for allsidig bruk til enhver anledning.
I tillegg har vi nydelige skjerf og luer i et utvalg av årets farger.
Vi selger ut prøvekolleksjonen på stedet for de som trenger å ha noe under juletreet og vi tar imot bestillinger dersom man ønsker andre modeller, farger etc. for levering på nyåret.