Om Via Italia

Via Italia er et entusiastisk og engasjert familieselskap med stor interesse for rene og smaksrike matvarer.  Interessen for Italia startet som mange andre som en ferieopplevelse. Ferieopplevelsen medførte imidlertid til kjøp av en prosjektert leilighet i Bolsena, Lazio. I den forbindelse flyttet familien på 5 ned for å bo et år og lære språket og den italienske kulturen å kjenne i 2007/2008. Dette året ble en flott opplevelse og ikke minst fikk vi øynene opp for livet på landet i Italia hvor det meste dreier seg om maten og måltidene. I årene etter har vi dratt ned i alle ferier og ikke minst til oliveninnhøstingen hvor egen olivenlund med 50 trær gir mellom 100-200 liter ren nytelse hvert år til glede for eierne av de 4 leilighetene. Vi har med andre ord funnet vårt paradis.

Et jobbskifte for Lisbet falt sammen med artikler om den nye Mathallen i Oslo og dette satt i gang en prosess som kulminerte i Via Italia og import/salg av italienske, økologiske gårdsprodukter fra våre venner i Alta Tuscia. Lisbet driver Via Italia på heltid, mens resten av familien hjelper til og bidrar med alt fra ekstravakter til lagermedarbeidere.

I tillegg er Donald ansatt på heltid. Pr i dag er Clara, Mona, Marta, Maja, Flora og Michele i tillegg ansatt på deltid. Deres bakgrunn er genuin interesse for mat og Italia

 

Lisbet Baade-Mathiesen 

Daglig leder