Serpepe Bio

Vår viktigste produsent er utvilsomt Serpepe Bio som foruten å være vår eneleverandør av kjøttprodukter, også leverer åkerprodukter, samt er koordinator for alle våre produsenter i Alta Tuscia.

Kjøttproduksjon
Serpepe’s griser er berømte i hele Italia, takket være at deres pancetta ble kåret til Italias beste økologiske pancetta i 2011. På fotoet ser man en tilstelning fra den engelske ambassaden i Roma hvor Serpepe Bio ble invitert og innehaver Domenica (Sandy) Fiorentini vises sammen med prins Charles.

Grisene er av rasen Cinta Senese som er en av Italias ”urgriser”  avlet i århundrer i Toscana og Latium (Lazio). Rasen kjennetegnes med lang snute, svart hud med en hvit stripe over nakken. I nylige analyser vises en særlig kjemisk sammensetning i fettet som skyldes at grisen får i seg naturlige mineraler av vulkansk opprinnelse.  Fóret forøvrig består av gårdens egen økologiske produksjon av mais, kikerter, bygg- og speltgryn.

Grisene lever et harmonisk og ”fritt” liv på sitt store område som består av eikeskog og åpent terreng, se bilder. De lever til de er ca. 16-20 måneder (noe som er opptil 3 ganger eldre enn vanlig industriproduksjon). Kjøttproduktene har videre lang modningstid med minimum 18 måneder hos det lokale slakteriet G.A.M. i Montefiascone kun tilsatt salt, pepper og dels krydder (hvitløk og chili) for å fremheve den gode smaken på sluttproduktet.

Via Italia har tatt inn følgende produkter fra Serpepe Bio:

Svinekjøtt
Capocollo, lombo, pancetta, lardo, guanciale, trøffelsalami, fenikkelsalami og salami piccante.  

Åkerprodukter
Speltgryn, linser, kikerter og bønner.